A tésztája nagyon puha, még két nap múlva is olyan finom, mint sütés után! A karácsonyi formáknak köszönhetően nagyon csinik! :)
- 12,5 dkg vaj
- 15 dkg reszelt sajt
- 2 tojássárgája
- 2 evőkanál tejföl
- 25 dkg liszt
- fél tasak sütőpor
- só
A tetejére:
- 2 tojásfehérje
- 10 dkg reszelt sajt
- köménymag, vagy szezámmag
Elkészítése:
A vajat a tojássárgájával, a tejföllel és a sóval kikavarjuk. A lisztet a sütőport és a reszelt sajtot is hozzáadjuk, meggyúrjuk a tésztát. Majd becsomagoljuk fóliába és 2 órára hűtőbe tesszük. Átgyúrjuk a tésztát és lisztezett felületen kinyújtjuk, karácsonyi kiszúrókkal kiszaggatjuk. A tésztákat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, a tojásfehérjéket felverjük és átkenjük vele, reszelt sajtot, köménymagot, vagy szezámmagot szórunk rá. Közép meleg sütőben nagyjából 15 perc alatt megsütjük. Amikor a teteje megpirult, készen is van.