Sziciliai karácsonyi süti különlegesség és más..

Sziciliai karácsonyi süti különlegesség és más..


Ezt a képet találtam a neten.

Egy gyönyörű kézműves aprósütemény, melynek inkább csodálnám a szépségét, minthogy elfogyasztanám magát a süteményt! Bele sem merek gondolni milyen türelem, odafigyelés és kézügyesség kell egy ilyen különlegesség elkészítéséhez.

Csak gratulálni tudok az elkészítőjének!

Más, szicíliai sütemények:

Paste di mandorla

 

A mandulalisztből készült, alkoholos, porcukorral és meggyel díszített kekszek minden uzsonnát bearanyoznak, de tökéletes társ lehet egy espressónak is bármikor a nap folyamán.

 Frutta di martorana

 

A marcipánból készült falatkák igazi műalkotások, amelyek a természetes ételfestékeknek és a türelmes kezek munkájának köszönhetően tökéletesen reprodukálják a gyümölcsöket és zöldségeket.

Sfincia di San Giuseppe

 

A képviselőfánkhoz hasonlító desszert ricotta krémtől lesz lágy, az apróra vágott pisztácia és a kandírozott gyümölcsök pedig a roppanós textúráért felelnek.

 Cannoli

 

A cannoli a régió talán legikonikusabb desszertje, amely különböző méretben és töltelékkel található meg a cukrászdák és kávézók hűtőiben. Az édesség központi szereplője a ricotta, amelyet roppanósra sült tésztába töltenek.

 

Buccellato

 

 

A karácsonyi ünnepekkor az asztalra kerülő buccellato egy tipikus szicíliai, fánk formájú sütemény, amelyet szárított fügével, dióval, mazsolával, csokoládéval és fahéjjal töltenek meg.

(Forrás: Finedining Lovers, fotók: Getty Images, Unsplash)

Tetszett a cikk?

 

Karácsonyi cikkajánló

További cikkek »