Mézeskalács ahogy én készítem:

Mézeskalács ahogy én készítem:


 
Mézeskalács ahogy én készítem: Szikvirág Tanya bejegyzéséból
 
1 kg liszt, 50 dkg porcukor, 18 g szódabikarbóna, 2 cs fűszerkeverék, ezt összeszitálni, 6 db tojás, 30 dkg méz, 12,5 dkg vaj.
Össze kell állítani a tésztát, és pihentetni egy napot hűtőben, én egy fóliában szoktam, vagy műanyag fedeles tárolóban.
Egy titok van, és szerintem ez a tökéletesség kulcsa: a SÜTÉSI IDŐ❗ 180 fokon 9 perc❗

Az írókázás az 1 tojásfehérje, meg átszitált 25 dkg körüli porcukor. Semmi mást én nem teszek hozzá. Tojás nagyságától függ... Szerintem a receptek mind jók a neten, az összeállítás mindegy. A sütés, na az nem. Ez mind a saját véleményem, és vannak nálam sokkal szebb mézeskalácsot sütők. Viszont én ettől jobbat nem ettem, ez pedig erősen szubjektív... Nagyon puha, álom finom.

5 literes befőttes üvegben tárolom, és az iskolába, munkahelyre napokig kitart.
Fűszerkeverék: Lucullus, Kotányi...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Forrás: facebook.com  Szikvirág Tanya bejegyzéséből.

 
Tetszett a cikk?

 

Karácsonyi cikkajánló

További cikkek »