Karácsonyi töltött káposzta
Karácsonyi töltött káposzta –
Még a dupla adag sem lesz elég belőle!
Hozzávalók:
- 1,5 kg savanyú káposzta (fejes és vágott);
- 12 dkg rizs;
- 30 dkg darált sertéslapocka;
- 50 dkg darált sertéscomb;
- 20 dkg füstölt szalonna;
- 2 vöröshagyma;
- Só, pirospaprika, valamint bors.
Így készítsd:
Némi vízben főzd meg a rizst.
- A káposztalevelek eres részét pedig vágd ki.
- A darált húst, a rizst, a zúzott fokhagymát és egy felaprított hagyma felét dolgozd össze egy edényben, míg egy masszád nem lesz. Ezt a masszát töltsd a káposztalevelekbe.
- A másik hagymát és a maradék fél hagymát szeleteld apróra, kevés olajon dinszteld. Add hozzá a pirospaprikát, és önts alá egy kevéske vizet!
- A vágott káposztát tedd a lábasba, és mehet bele a szalonna, szeletekre vágva és bevagdalva.
- A már megtöltött káposztákat helyezd rá, és öntsd fel vízzel.
- Fedő alatt lassú tűzön főzd készre, de semmiképpen ne kavargasd!
- Ezután egy napig pihenjen a fridzsiderben. Ezután pedig tálalható (javaslatom szerint tejföllel)!
Jó étvágyat kívánunk!
Forrás: facebook.com
Karácsonyi cikkajánló