Karácsonyi töltött káposzta

Karácsonyi töltött káposzta


Karácsonyi töltött káposzta –

Még a dupla adag sem lesz elég belőle! 


Hozzávalók:

- 1,5 kg savanyú káposzta (fejes és vágott);
- 12 dkg rizs;
- 30 dkg darált sertéslapocka;
- 50 dkg darált sertéscomb;
- 20 dkg füstölt szalonna;
- 2 vöröshagyma;
- Só, pirospaprika, valamint bors.


Így készítsd:

Némi vízben főzd meg a rizst.

- A káposztalevelek eres részét pedig vágd ki.

- A darált húst, a rizst, a zúzott fokhagymát és egy felaprított hagyma felét dolgozd össze egy edényben, míg egy masszád nem lesz. Ezt a masszát töltsd a káposztalevelekbe.

- A másik hagymát és a maradék fél hagymát szeleteld apróra, kevés olajon dinszteld. Add hozzá a pirospaprikát, és önts alá egy kevéske vizet!

- A vágott káposztát tedd a lábasba, és mehet bele a szalonna, szeletekre vágva és bevagdalva.

- A már megtöltött káposztákat helyezd rá, és öntsd fel vízzel.

- Fedő alatt lassú tűzön főzd készre, de semmiképpen ne kavargasd!

- Ezután egy napig pihenjen a fridzsiderben. Ezután pedig tálalható (javaslatom szerint tejföllel)!


Jó étvágyat kívánunk!


Forrás: facebook.com

Tetszett a cikk?

 

Karácsonyi cikkajánló

További cikkek »